Делегация от Михайловци пристигна в Каварна
Делегация от Михайловци пристигна в Каварна / община Каварна

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан Йорданов посрещнаха официална делегация от побратимения град Михайловци, Словакия. Гостите, начело със зам.-кмета на словашката община  Жозев Сокологорски, са на посещение в Каварна по повод празника на града 6 май.

Кметът на Каварна Нина Ставрева бе официален гост на „Земпленския събор“ в Словакия

Каварна има сключени договори за международно сътрудничество с редица общини от цяла Европа. Целта е да се насърчат съвместните дейности в областта на културата, спорта и младежките дейности, екологията, традиционния и алтернативен туризъм. Осъществява се обмен на информация, управленски и професионален опит в развитието на инфраструктурата и местното самоуправление. Особено внимание се обръща на възможността за партньорство в проекти и програми на ЕС и от национално ниво.

Каварна Михайловци делегация
община Каварна

Българската морска община поддържа приятелски връзки с 25 града от Сърбия, Косово, Македония, Русия, Полша, Чехия, Франция, Италия и др.

На база подписаните договори за сътрудничество, различни танцови състави, хоровият и театралният състав от Каварна участват в събори на изкуствата в чужбина. Трупи от побратимените общини пък са постоянни гости на фестивалите и празниците, организирани от Община Каварна.