Каварна е домакин на Международен турнир по карате
Каварна е домакин на Международен турнир по карате / Валентина Добринчева

Международният турнир по карате за Купа "Каварна" ще се проведе през двата почивни дни в морския град. За трета поредна година общината, Българската национална федерация по Карате - До и Централният полицейски карате клуб организират мащабното спортно събитие, в което се очаква да вземат участие над 250 състезатели. Турнирът е под патронажа на кмета на община Каварна Цонко Цонев.

Официалното откриване е днес от 16.00 ч. в спортна зала „Олимпиада". Първите срещи започват в 9.30 ч. В състезанието ще се включат каратисти от всички възрастови групи - деца, девойки и младежи младша и старша възраст, мъже и жени.

Международният турнир по карате за Купа Каварна е част от подготовката на националния отбор на България за предстоящите му участия в Балканското и Световното първенства.

Наред със състезанието,  се предвижда и обучение по самозащита за граждани. То ще се състои в неделя - 30 август, на централния плаж в Каварна от 11.00 до 12.00 часа. Обучението ще се извършва от елитни инструктори от Българска национална федерация по Карате - До и в него ще могат се се включат всички желаещи каварненци и гости на града.