Операция на КАТ
Операция на КАТ / БГНЕС
327 автомобила са били проверени от служители на КАТ в Добричка област по време на еднодневна специализирана полицейска операция във връзка с акция „Зима“, съобщиха от областната дирекция на МВР. Установени са общо 150 нарушения.

Трима шофьори са заловени да шофират след употреба на алкохол и наркотици. 26 са се движили с превишена скорост, а двама са били неправоспособни.
13 от водачите са имали нередовни документи, а 17 ще бъдат санкционирани за неизползване на предпазни колани. В 11 от случаите пътните полицаи са установили технически неизправности по автомобилите.

22 ноември е обявен за Ден без жертви на пътя

В дните от 21 до 30 ноември се провежда третият етап на традиционната акция на КАТ „Зима” - „Безопасно шофиране през зимата”.

Кампанията е насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на шофьорите спрямо пешеходците. Проверяват се фаровете, чистачките, устройствата за измиване на стъкла, гумите на автомобилите.

За първите 10 месеца на 2017 година в област Добрич са загинали 21 души, а 136 са ранени при катастрофи, спрямо 23-ма загинали и 153-ма ранени при катастрофи за същия период на миналата година, сочи статистиката.