Канят ни на два благотворителни базара
Канят ни на два благотворителни базара / netinfo

Движение „Заедно за децата” организира благотворителен Великденски базар в двора на храм „Света Троица” в Добрич. Проявата се провежда ежегодно на Лазаровден и Цветница. Идеята е тази година събраните средства да се използват за превенция на изоставянето на деца. Ще бъдат закупени т.нар. пакети за превенция, които ще бъдат на разположение в добричката болница, за да може да се реагира навреме на нуждите на всяка майка и новородено в риск. На базара ще бъдат предложени ръчно изработени артикули, подходящи за великденска украса на дома и офиса - венци, украсени дървени и пластмасови яйца, кошници и панери, изделия с декупажна техника и др.


Благотворителен Великденски базар организира и сдружението на семейства на деца с увреждания „Свети Мина”. От днес до 4 май пред храм "Св.Георги" майки от сдружението ще предлагат с благотворителна цел ръчно изработени предмети.
„Както обикновено, преди всичко искаме да покажем на съгражданите си, че ние, майките на деца с увреждания можем много неща - да възкръсваме ежедневно в грижите за децата си, да водим битки с административните несправедливости, да правим от нищо красиви неща и да...не се предаваме”, казва Красимира Обретенова – една от майките в сдружението.