Канят на концерт с оперни арии в Двореца
Канят на концерт с оперни арии в Двореца / netinfo

Културен център "Двореца" представя на своя сцена оперната прима Деяна Савова в концерт с песни и оперни арии. Събитието е на 15 август, от 20.00 ч. в "Каменна зала". Деяна Савова (сопран) заедно с доц. Боряна Ламбрева (пиано) ще изпълнят популярни арии от оперни творби на Вивалди, Моцарт, Верди, Делиб, Шуберт, Чайковски, Рахманинов, Мусоргски, Дебюси, Пипков и Хаджиев.

Деяна Савова е родена през 1991 г. в София. От 2011 г. учи в Национална музикална академия „Панчо Владигеров" в класа на професор Мила Дюлгерова. В периода септември - февруари учи оперно пеене в консерватория „Ариго Педроло" в град Виченца, Италия при професор Алесандра Руфини. През 2016 г. завършва магистърска степен по класическо пеене към НМА. 2013-2016 година е преминала майсторски класове на Карло Коломбара, Михаил Ангелов, Оливие Дориа и Вера Николова, Михаил Миланов и Валентина Ло Сурдо. Участва в операта „Жената със златния косъм" на Георги Костов в ролята на Смарайда, „Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт в Музикалния театър в ролята на царицата на нощта.

Боряна Ламбрева е позната с активната си дейност на акомпаниращ пианист - предимно в сферата на оперното и камерно-вокалното изпълнителство. Тя е препочитана в майсторски класове, провеждани у нас и в чужбина на водещи певци, диригенти и оперни режисьори. Доцент по „камерно пеене" в НМА „Проф. Панчо Владигеров".

Входът за концерта е свободен.