Урок по Горска педагогика
Урок по Горска педагогика / СИДП
Петокласниците от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич бяха поредните посетители на урок по Горска педагогика. Над 40 деца се включиха в занимания, които продължиха над два часа в градския парк „Свети Георги“.

Пет класа от школото учиха през последните няколко седмици с горския педагог Йорданка Славова от Държавното горско стопанство-Добрич, която организира заниманията по молба на Павлина Колева, преподавател в СУ „Любен Каравелов“. Уроците ще продължат и след ваканцията, защото и децата, и учителите дават отлична оценка за този начин на преподаване, а знанията усвоени чрез игри често се оказват много по-трайни не само при малките, но и при по-големите ученици.

Преподавателите, които организират летни занимания с деца, могат да включат в програмата си и часове по Горска педагогика, подчертават от Държавното стопанство. Предварителни заявки могат да се правят всеки делничен ден, в сградата на ДГС-Добрич на улица „Марин Дринов“ 5. Горският педагог на стопанството Йорданка Славова е подготвила игри и много занимания, чрез които децата да опознаят гората и нейните обитатели.