/ Dariknews.bg-архив

 Работен семинар на тема „Иновации в генетиката, ефективно хранене и успешно управление на млечната ферма“ ще състои на 20 април в хотел „Изида“, Добрич. Той е организиран от Представителството на Американския департамент по земеделие за България; Националната асоциация на развъдчиците в животновъдството на САЩ и Американската соева асоцияция, заедно с Асоциацията на вносителите на генетичен материал в България и Националния център за професионално обучение към Тракийски университет.
 
Сутрешната сесия започва в 10:00 ч. с лекция за последните иновации в генетиката и развъдната работа в млечното говедовъдство в САЩ – от Джей Уейкър, президент и изпълнителен директор на Асоциация на развъдчиците в животновъдството на САЩ.

След това е предвидена дискусия по темата генетика. В 11:20 ще се обсъдят нови тенденции в храненето в млечното говедовъдство в САЩ – със Скот Йенсен от Университета на Айдахо, след което има дискусия по темата хранене.
 
Следобедната сесия започва в 13:15 ч. с лекция за хранителни/фуражни рецепти със соя и соеви продукти за преживни животни за подобряване на производството на мляко – от д-р Яни Кихая, регионален представител за Централна и Източна Европа на Американската соева асоциация. Следва дискусия, а в 14:15 ч. участниците ще посетят семейната ферма, където ще има лекция за управлението на млечното стадо.