Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ е роден в Генерал Тошево
Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ е роден в Генерал Тошево / Impact Press Group, архив

Вицеадмирал Пламен Манушев, който е кандидат на ГЕРБ за вицепрезидент на България, е родом от Генерал Тошево, показва биографичната справка за него в сайта на Министерството на отбраната. Той е роден на 16 април 1954 година в добруджанския град и е завършил средното си образование в Математическата гимназия в Добрич през 1972 година. След това, през 1977 година завършва Висшето военноморско училище във Варна.

Бил е командир на Военноморска база – Варна, командир на Военноморските сили и Заместник-началник на отбраната. През 2005 година е произведев в контраадмирал, а през 2011-а става вицеадмирал. Има Награден знак „За вярна служба под знамената” – I степен, както и орден "За военна заслуга” I степен, връчен му от президента Росен Плевнелиев за дългогодишна безупречна служба, принос за развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната.

Пламен Манушев е бил заместник-областен управител на Варна, депутат е от ПГ на ГЕРБ.

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева и кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев бяха обявени днес от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов