Кандидатстудентската борса идва в Добрич за 21-и пореден път
Кандидатстудентската борса идва в Добрич за 21-и пореден път / Дарик Добрич

Кандидатстудентска борса ще има и тази година в Добрич. Тя се организира за 21 поредна година, със съдействието на Община Добрич. Щандовете на 23 висши учебни заведения и 3 образователни фирми ще бъдат разположени в Младежкия център на 16 и 17 март. Борсата може да бъде посетена между 11.00 и 18.00 ч. първия ден и от 9.00 до 14.00 ч. втория ден.

Пътуващата инициатива на Сдружение "Кандидатстудентска борса" - София гостува в Добрич, Варна, Бургас, Пловдив и Хасково. Поради тази причина в Добрич интерес към проявата има и от зрелостници от съседни общини и градове - Силистра, Шабла, Каварна, каза за Дарик Живко Тодоров - експерт "Обучение и квалификация" към отдел "Образование и култура" на Община Добрич.

На борсата учениците ще получат информация и консултация от специалисти от висшите заведения за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване; за приемните изпити; за битовото устройване и социалните придобивки на студентите. На място могат да се получат справочници, помощни и информационни материали.

Сред традиционните участници на борсата в Добрич, към които има засилен интерес от учениците, са Софийски университет, Икономически университет - Варна, Шуменски и Русенски университет. От 2-3 години обаче не идват медицинските университети от цялата страна, Пловдивски и Великотърновски университет, УНСС. За някои от тях има получени материали и те ще бъдат предоставени на посетителите, посочи Тодоров.