Кандидатстудентска борса отваря врати в Добрич
Кандидатстудентска борса отваря врати в Добрич / Дарик Добрич - архив

Кандидатстудентска борса'2014 гостува на 10 и 11 март в Добрич - в централното фоайе на Общински младежки център "Захари Стоянов". Тя е организирана от Сдружение "Кандидатстудентска борса" - София и отдел "Образование и култура" на Община град Добрич.

В борсата ще вземат участие 25 висши училища и образователни организации. Кандидат-студентите и техните родители ще могат да получат информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване; както и за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите и социалните придобивки. Щандовете на учебните заведения ще предлагат още кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали.

Сред представените на борсата в Добрич ще бъдат Нов български университет; Национална художествена академия; Софийски университет "Св. Кл. Охридски"; Университет по архитектура, строителство и геодезия - София; Шуменски университет „Епископ Константин Преславски"; Югозападен университет „Неофит Рилски" - Благоевград; Стопанска академия - Свищов; Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров"- Варна; Русенски университет "Ангел Кънчев"; техническите университети в страната; Икономически университет - Варна; Лесотехнически университет - София; Медицински университет - Плевен и др.

Борсата ще е с работно време от 10.00 до 18.00 часа в понеделник, а във вторник - от 9.00 до 13.00 часа.