Кампания Кондом с бонбон за Свети Валентин
Кампания Кондом с бонбон за Свети Валентин / Дарик Добрич, архив

По повод 14 февруари - Ден на влюбените Регионалната здравна инспекция - Добрич ще проведе редица инициативи, съвместно с общините, Клуб К7 и Младежкия център. В Добрич, Каварна и Тервел ще има общоградски кампании под наслов „Кондом с бонбон", включващи конкурси за най-оригинално любовно послание и награди за най-добре представилите се.

През деня мобилният медицински кабинет ще работи на терен по Националната АнтиСПИН кампания от 10.00 до 15.00 ч. в Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов". Вече са посетени и трите центъра за настаняване от семеен тип, в преходното жилище и в приюта за безнадзорни деца и сираци в Добрич.

Всяко училище в областта ще отбележи 14 февруари с разнообразни прояви по избор на учениците - изработка на рисунки, колажи, пана, „Валентинки" с оригинални послания, подреждане на табла с материали за СПИН, съобщават още от РЗИ.

В рамките на инициативите около Свети Валентин, е проведено обучение на медицинските специалисти от училищната мрежа в Добрич във връзка с „Превенция на ХИВ/СПИН" и кампанията по повод 14 февруари с мото „Животът е безценен". Лекциите в училищата продължават до края на февруари и ще обхванат и темата "Превенция на рисково сексуално поведение".