Камион вози деца с отворена каросерия, на никой не му пука!
Камион вози деца с отворена каросерия, на никой не му пука! / netinfo
Камион „ГАЗ” е превозвал деца в отворена каросерия и без възрастни придружители – за това алармира в редакцията на Дарик семейство от Добрич.

Случката е регистрирана на 14 март в балчишкото село Оброчище. Според разказа на очевидците, шофьорът на камиона е водил разговор около 5 минути, докато превозното средство е било спряно на 2 метра след знак „СТОП”. При потеглянето на камиона каросерията е била отворена, а децата – прави.

Вероятно става въпрос за малолетни от дом за деца, а може би за експлоатация на детски труд – предполагат добричлиите Дарина и Милен, подали сигнала в Дарик.

Те са сигнализирали и няколко обществени институции, сред които и Отдела за закрила на детето в Добрич.

Оказва се обаче, че здравето и животът на децата не са в ничия компетенция.

От Отдела за закрила на детето дори са посъветвали разтревожените граждани да не сигнализират за това медиите, за да не се изопачи случилото се. А те не се ангажирали, тъй като камионът бил заснет не в Добрич, а на 30 км от него…

Оставяме без коментар поредното чиновническо безхаберие. Но питаме какво още трябва да се случи след стрелбата по сираци в българските домове за деца, за да се стреснем наистина?

И кой ще е виновен утре, ако в полицейската сводка от неделя прочетем за поредния инцидент с деца, станал пред очите на възрастните?