/ netinfo
Софийската камерна хорова капела „Полифония” гостува в Силистра. От 17.30 часа е предвиден самостоятелен концерт на капелата в зала 13 на Художествена галерия Силистра . 
 
Създателят на хора маестро Ивелин Димитров е роден 1931 г. в град Силистра, в семейството на музикалния деец Иван Димитров – учител по музика, режисьор на оперети, театрален деец и солист на хор „Седянка” в града, и на учителката по пиано Елена Димитрова.

Близо 40 домакинства в Силистра ще имат нова канализация

Маестро Димитров е ръководител на капелата в продължение на 40 години, до смъртта си през 2008 година.  През 1991 година Маестрото е обявен за почетен гражданин на Силистра.  
 
В дунавския град утре ще бъде представена книгата „Ивелин Димитров и „Полифония“. Песни пред олтара на времето“, издадена по повод 50-годишнината от създаването на хора. Неин автор е известната радио журналистката Божана Димитрова.
 
Формацията "Полифония е сред специалните гости на Международната музикално-сценична среща „Европа на крилете на песента и красотата“, която ще се състои утре в Силистра. 
 
В програмата са включени ревю на народни костюми от различни страни, както и музикални и танцови изпълнения, представящи културното многообразие на Стария континент.