Камелия Кондова представя новата си книга в Добрич
Камелия Кондова представя новата си книга в Добрич / Дарик Добрич

Поетесата Камелия Кондова ще представи новата си книга в родния Добрич. Премиерата е от 18.00 часа в кафето на хотел "Добруджа". Книгата е осма стихосбирка на авторката. Заглавието й е "Бай Георги има тъжни рамене". Издадена е с финансовата подкрепа на община Добрич от издателство "Мартине", Добрич.

Книгата е побрала стихотворения, писани в последните 3-4 години, разказа Кондова. Бай Георги е събирателен образ, уточни тя, не е човек, който е част от живота ми. Поетесата счита, че това е поредната й книга с любовна лирика.

Камелия Кондова представя новата си книга в Добрич
netinfo
На премиерата в Добрич тя гостува с поетесата Левена Филчева. Там ще бъде представена и нейната книга "Не хореят, хората ми липсват", на която Кондова е редактор. Двете авторки вече са правили съвместни премиери в София, Варна и Балчик. Предстои им, след Добрич, да гостуват в Пловдив и Стара Загора. Имат покана за участие в Струмица, както и в Братислава.

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Завършила е Езикова гимназия в родния си град и висше образование - във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Българска филология. Отличавана е с националните награди "Петя Дубарова" и "Веселин Ханчев". Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г. Сред стихосбирките й са "Повод за живот" /1988/, "Не и милост" /1990/, "Как се обича художник" /1994/, "Небе под ада" /2003/, "Малки смърти" /2007/.
Понастоящем живее в столицата.