“Калиакрия” ще примамва с лукс и райска гледка
“Калиакрия” ще примамва с лукс и райска гледка / netinfo

Край каварненското село Божурец започна изграждането на ваканционния комплекс “Калиакрия”, който ще примамва гостите с лукс и райска гледка към морето. На 7 юли стартира първият етап на проекта, който включва построяването на 104 апартамента, съобщи Ангел Лингорски - шеф на фрмата “Линекс пропърти”- инвеститор на начинанието. Компанията е с 84% българско и 14% шведско участие.

В първия етап ще бъдат вложени 9 милиона евро. Апартаментите ще са по 120 кв.метра, с трапезария, две спални и две бани. Цената на квадратен метър застроена площ е средно 1350 евро. 80 процента от луксозните жилища вече били разпродадени на скандинавци, англичани, ирландци и холандци.

Още 24 милиона евро ще струват вторият и третият етап на проекта, които ще бъдат реализирани до 2008 година. Апартаментите ще станат общо 430. За желаещите с по-скромни възможности щяло да има и по- малки и евтини къщички.

Целият комплекс ще бъде облагороден с атрактивни зелени и водни площи. Басейните ще са с обща площ от 3000 кв.метра.

Туристите ще слизат до морето по специално проектирати зиг-заг стълби. Близостта до трите строящи се наблизо голф игрища е голям плюс за нашите клиенти, каза Лингорски. “Калиакрия” е третият комплекс в община Каварна, където бе направена първа копка през последните два месеца.