Какво си пожелават добричките деца за Коледа и Нова година
Какво си пожелават добричките деца за Коледа и Нова година / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Третокласници от ОУ "Христо Ботев" в Добрич по традиция отправят послания до Дядо Коледа. Те се подреждат на табло в сградата на училището. За първи път тази година забелязваме, че пожеланията не са строго лични, свързани с материални облаги, а са с мисъл за всички - за обществото, семейството, града и света, отбелязват от училището.

"С нетърпение очаквам Коледа, защото това е празник, в който се събираме цялото семейство", пише в писмото си до добрия старец Кристиян. "Този ден е свързан с много емоции и пожелания за здраве, щастие и весели преживявания през цялата година", казва се още в посланието му. Лично за себе си той поръчва за подарък интересна енциклопедия за животни и пожелава на Дядо Коледа да е жив и здрав и да зарадва всички деца по света.

Йоанна се обръща към Дядо Коледа с посланието: "нашият град Добрич да не е толкова замърсен и да направиш нещо и за моята улица. Искам на нея да не се виждат хора, които просят или бъркат в кофите". За мама и тати тя иска да са винаги здрави. Момиченцето също не забравя самия Дядо Коледа и му желае да е жив и здрав.

За града се е замислила и Мария. Тя иска от Дядо Коледа да украси с нови коледни лампички Добрич, "защото тези, с които е украсено, са много стари, а някои светят дори наполовина. Ако успееш да го направиш, ще бъде много красиво за Коледа". Посланието й завършва с думите: "Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и да сте много весели със Снежанка. Да сбъднете мечтите на децата!".

Замислящо е и писмото на Гергана: "Аз не искам определена играчка от теб.", пише тя, "Само ще искам всички в семейството ни да бъдат живи и здрави. Да няма бездомни и гладни хора по света."