Какво очакват от 2011-а?
Какво очакват от 2011-а? / Дарик Добрич
Какво очакват от 2011-а?
36690
Какво очакват от 2011-а?
  • Какво очакват от 2011-а?

Планират ли нещо хората за последната пълна година от историята на света - 2011-а? Мислят ли за излизането от кризата или смятат да го ударят на живот като за последно, с оглед на предсказанията, че 2012-а ще настъпи краят на света?

Зададохме тези въпроси на различни хора в Добрич и ето какъв пъзел се получи. Две майки споделиха, че за тях всяка година е като предишната, ежедневието е същото - грижи за децата, за които са готови на всичко. Трябва да намерим сили да изживеем с удоволствие всеки миг и да предадем на близките си и тези след нас опита, който сме придобили и това няма да е никак малко, съветва специалист психолог. Журналист, пенсионер по болест, смята че тези, които живеят като циганите - за мига и като за последно, не са всъщност никак зле, защото онези, които са строили и градили история не са в кой знае какво по-добро положение, а предсказанията за 2012-а определя като медиен шум. Лаконичен отговор дава политологът в нашата анкета. Той припомня Ерих Фром и неговата мисъл "Да имаш или да бъдеш" и пожелава на всички да открият себе си и да направят нещо за мечтите си. Той е категоричен, че след 2012-а следва 2013-а с нови парламентарни избори и нови надежди, които вярва, че няма да бъдат излъгани отново.

Какво мислят младите за предсказанията за края на света обобщи 11-класничката Славина, която казва, че маите просто са направили календара си до 2012-а и това не може да се тълкува като пророчество, а е случайност. Тя призна, че малкият й брат, който е 5-и клас се страхува от края на света, за разлика от нея. "Хората винаги ще гледат да избягат ако могат от опасностите, но е добре и да се замислят върху отношението си към света и да разберат, че унищожавайки природата унищожаваме себе си", казва Славина.

Към мненията се присъединява и художничка, която следи предсказанията, езотеричната литература и коментарите в тази област, разбира от нумерология и астрология. Тя е сигурна, че нищо не свършва, а започва нова епоха, в която човеците ще разберат за много свои скрити таланти, които ще развиват и ще обогатят живота им. Очакват ни много големи открития в областта на науката и техниката.

Чуйте целия репортаж в прикачения файл и Честита Нова година!