Йосиф и фантастичната му пъстра дреха на открита сцена в Двореца
Йосиф и фантастичната му пъстра дреха на открита сцена в Двореца / Двореца

Като част от тазгодишното лятно турне на Държавна опера Варна, на открита сцена "Двореца" ще бъде поставен мюзикълът „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”. Постановката може да бъде видяна на 22 юли от 21 часа на плажната ивица в балчишки залив.

Красивата музика на Андрю Лойд Уебър ще изпълни по неповторим начин това място, където преди почти век, кралица Мария – ценителка на изкуствата, е събирала отбран артистичен кръг от художници, архитекти, поети. Режисьор на спектакъла е Светозар Донев, художник – Иван Токаджиев, художник по костюмите – Евгения Раева, хореографията е на Светлин Ивелинов, диригент – Страцимир Павлов, диригент на хора – Стефан Бояджиев. Участват солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

Мюзикълът "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" е първият от големите проекти на открито, включени в културната програмата на Културен център "Двореца" за 2016 година. На 6 август на същата сцена до "Тихото гнездо", недалеч от морския уют, ще бъде поставен и познатият на поколенията ценители на балетното изкуство „Дон Кихот”.