Йордан Йорданов представи екипа си
Йордан Йорданов представи екипа си / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов представи пред журналисти екипа си. Както Дарик вече съобщи в него влизат зам.-кметовете д-р Емилия Баева, Росица Йорданова, Елка Димова и арх. Боян Коларов, секретарят на общината Калина Георгиева и началникът  на отдел „Канцелария” Галина Миткова.

Чест и отговорност за мен е да бъда част от кметския екип на моя град, в който съм родена и в който преминава целият ми живот, заяви д-р Емилия Баева, която е зам.-кмет по хуманитарни дейности. За мен няма по-надпартийна дейност от хуманитарната и затова се надявам и очаквам надпартийна подкрепа от местния парламенти и от всички наши съграждани, отбеляза още Баева.
областта на културата ще продължим да развиваме и обогатяваме културния календар с нови събития, като ще даваме поле на изява както на местните творци, така и на таланти с национална и световна значимост. Ще реновираме по всички възможни начини материално-техническата база, ще свържем културния календар на нашата община с културния туризъм, ще търсим съдействието на обществения комитет  по култура, на Общинския съвет, на местните творци, така че да се опитаме да отговорим на въпроса искаме ли Добрич да стане град с европейски измерения в областта на културата", каза още зам.-кметът. Тя обяви, че ще работи и за това "Стария Добрич" да получи статут на етнографски комплекс, какъвто той сега няма.
Стремежът в областта на образованието ще бъде да се развива достъпна, модерна и конкурентноспособна образователна система.

Арх. Боян Коларов, който е зам.-кмет „Устройство на територията“, подчерта, че
отговаря за ресора, който включва всичко видимо в града. Той увери, че като администратор ще бъде в постоянен контакт с гражданите. "Ще  се старая да не смятам, че това което аз възприемам като проблем задължително е същинският проблем, който чувстват гражданите", каза Коларов и допълни, че при решаване на проблемите на Добрич ще се съобразява с мнението на жителите на града.

Зам.-кметът Росица Йорданова, която отговаря за"Икономическо развитие и европейски фондове" заяви, че поема изключително тежък и отговорен ресор. Ще продължим вече започнатото и ще разработваме нови проекти, каза Йорданова като подчерта, че е заварила екип от професионалисти, който възнамерява да запази.

Елка Димова ще бъде зам.-кмет по "Финанси и общинска собственост". В последните 12 години тя е работила в областта на контрола на публичните финанси в Сметна палата. Към днешна дата тя все още не встъпила официално в новата си длъжност, тъй като приключва одитни ангажименти на старта си работа.

Йордан Йорданов представи екипа си
netinfo

Елка Димова, Росица Йорданова и Боян Коларов

В момента най-належащия проблем е съставянето на проекта за бюджет за 2016 година, каза Димова. Уведомена съм, че по проекта се работи, бюджетът се изготвя на базата на тригодишна прогноза за приходите и разходите, но конкретните цифри ще бъдат обявени най-рано на 30 ноември, за когато е насрочено публично обсъждане на бюджета, заяви Димова.

Калина Георгиева е назначена за секретар на община Добрич. "Основната ми цел е съвместно с колегите от администрацията, да работим в полза на гражданите на Добрич, ще разчитам на техния професионализъм и лоялност в работата", каза Георгиева.

Кметът и неговите заместници ще имат приемни дни, които ще бъдат обявени до края на седмицата.

Йордан Йорданов представи екипа си
netinfo

Галина Миткова, Калина Георгиева и д-р Баева