Изтича срокът да искате гласуване по настоящ адрес на евроизборите
Изтича срокът да искате гласуване по настоящ адрес на евроизборите / netinfo

179 823-ма са гласоподавателите от Добричка област, от общо 238 524 регистрирани жители. Те ще гласуват за български депутати в ЕП на 7 юни в 397 секции, от които 136 са в областния град. Това съобщи в ефира на Дарик Лиляна Митева - началник на отдел "Гражданска регистрация и административно обслужване на населението" - ГРАО.

Утре, 23 май, изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес или на друго място. Ще ги приемат до края на работния ден във всички общини в региона. От възможността могат да се възползват всички, които пътуват или са на почивка на 7 юни.

При сгрешена адресна регистрация, направена преди време в полицейските управления, трябва да си вземете удостоверение за правилния адрес от служба ГРАО, и ще гласувате по постоянен адрес от личната карта, уточни Лиляна Митева. Такива сгрешени адреси има на площад "Свобода" в Добрич например.

Само 4-ма чужденци, живеещи в Добричко, са заявили желание да гласуват за евроизборите, съобщи още началникът на ГРАО. Те са англичани, живеещи в село Люляково. Данните сочат, че в областта пребивават 560 поданици на държави-членки на ЕС.

В избирателните списъци за Избори'2009 няма ЕГН и адрес, поясни още г-жа Митева. Тя апелира към избирателите да бъдат внимателни данните им да се попълват коректно от секционните избирателни комисии при гласуването на 7 юни.