Изследват анонимно  за ХИВ/СПИН
Изследват анонимно за ХИВ/СПИН / netinfo
Мобилен кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, организира Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.  Всички желаещи да се изследват или консултират могат да направят това от 10.00 до 19.00часа в Младежкия дом на Добрич.  На територията на дома ще работят два екипа.

Във връзка с празника на влюбените  вече беше организиран мобилен кабинет в  Професионална гимназия по земеделие “Тодор Рачински” и СОУ “Н.Й. Вапцаров” в  Ген. Тошево. Анонимно и безплатно са консултирани и изследвани за ХИВ 53 ученика от ХІ и ХІІ-ти клас.

Месец февруари е посветен на превенцията на ХИВ/СПИН, като инициативите са насочени към младите хора и имат за цел да увеличат знанията на младежите за начините за предпазване от инфектиране с ХИВ и полово-предавани инфекции. Във всички училища на Добрич и Ген. Тошево се провеждат обучения и беседи по темата, раздават се здравно-образователни материали и презервативи.

В СОУ “Климент Охридски” ще се организира “Музикално междучасие”, посветено на любовта. В Деня на влюбените Младежкия дом – гр. Добрич организира концерт “ Млади таланти”, в който също ще участват ученици от СОУ “Климент Охридски”.