Изплащат средствата от DMS кампанията на пострадалите от наводнението
Изплащат средствата от DMS кампанията на пострадалите от наводнението / Дарик Добрич

Започва изплащането на средствата, набрани от Фондация „Помощ за благотворителността в България" за засегнатите от наводненията, съобщават от община Добрич. То бе забавено заради сигнали на граждани за нередности при разпределението на средствата, на база на критериите, определени от Обществения съвет. По сигналите е извършена проверка от общината и представители на фондацията.

От преведените на община Добрич 442 500 лева, 58 семейства ще получат по 2 000 лева, 241 - по 1 000 лева, а по 400 лева ще бъдат разпределени на 58 семейства. Фондацията е взела решение да увеличи списъка на нуждаещите се домакинства с още 112, като са разпределили средствата по нов начин. Сумата, която ще бъде дарена сега е 380 200 лева. Остатъкът от 62 300 лева ще бъде разпределен след решение на организацията.

Новите списъци на получателите са разлепени на фасадата на община Добрич по ул. „България" 12. Средствата ще се изплащат от утре, 10 септември директно по декларираните сметки от правоимащите. Гражданите, които не са декларирали банкови сметки, могат да го направят в Центъра за услуги и информация.