Изкърпиха 200 квадратни метра дупки по улиците
Изкърпиха 200 квадратни метра дупки по улиците / Дарик Добрич

Около 200 кв. метра от най-засегнатата част на уличната настилка в Добрич са изкърпени до момента, съобщи зам.-кметът арх.Пламен Ганчев. Аварийни ремонти миналата седмица са извършени по улиците „Д. Ковачев", „Бойчо Огнянов" и „Никола Петков". Днес работата продължава основно по ул. „Стефан Стамболов" и ул. „Максим Горки", където има опасни за движението участъци, с много нарушения, включително и след отстраняване на ВиК-аварии.

Започна и по-интензивната работа на звеното за поддръжка на вертикалната и хоризонтална маркировка на улиците, съобщи още арх.Ганчев. Предстои подмяна и ремонт на голяма част от знаците, които през зимата са били повредени или откраднати. След обследването на пешеходните пътеки, поръчано от МРРБ и МВР, ще бъдат доставени първите 100 знака за сигнализиране на част от проверените „зебри", посочи арх.Ганчев.

След обявяването на кампанията за градското почистване в периода от 2 до 12 април, в общината са постъпили много искания от граждани за осигуряване на чували за смет и ръкавици. Най-активни са били жителите на кварталите „Балик" и „Дружба". „И след Великденските празници ще откликваме на сигналите за помощ и за извозване на събрани отпадъци", увери арх.Ганчев. Той допълни, че цялостното почистване и измиване на града трябва да приключи до края на април.