Изида с победа на държавното първенство по тенис
Изида с победа на държавното първенство по тенис / netinfo

Отборът на “Изида” стартира с победа в държавния отборен шампионат по тенис за юноши до 16 години, който започна в Добрич. На осминафиналите домакините надделяха с 2:0 мача над състезателите от Русе.

Успехът на добричкия тим бе първи в историята на клуба в отборните първенства. “Изградихме боеспособен тим, време е да покажем, че можем да играем тенис”, с тези думи треньорът Юри Дойчев надъха своите състезатели преди двубоя им със състава от крайдунавския град.

В първия кръг на основната схема състезателите на “Черно море - Елит” (Варна) почиваха. На четвъртфиналите тенисистите от морската ни столица ще излязат срещу тима на ЦСКА, който елиминира “Плевен 90” с 2:0 срещи.

При момичетата тимът на “Изида” нямаше късмет при жребия. Възпитаничките на Юри Дойчев ще започнат участието си в шампионата срещу първите в схемата – девойките на “Драгалевци”. На четвъртфиналите тенисистките на “Черно море - Елит” ще се изправят срещу “Левски” (София). В мач за място на четвъртфиналите тенисистките на "Младост" (Варна) победи с 2:1 мача "Каварна".

Домакините подходиха изключително професионално към държавния шампионат. Състезателите на “Изида” събират погледите на конкурентите си с екипи на “Хед”, които са последен писък на модата. Те са единственият тим с еднакви маркови облекла. С фешън екипи са облечени още треньорският щаб и ръководството на клуба.