Изграждат дървени павилиони за Коледния базар на Добрич
Изграждат дървени павилиони за Коледния базар на Добрич / Дарик Добрич

Коледният базар на Добрич ще бъде организиран от 7 декември до 7 януари на площад „Демокрация", където по традиция всяка година се украсява коледното дърво и в Новогодишната нощ добричлии се събират, за да посрещнат заедно идващата година.

На площада ще бъдат изградени 9 еднотипни дървени павилиони. Средствата за тях в размер на 20 хиляди лева са осигурени в рамките на Програмата за развитие на туризма за 2009 година, съобщават от кметството. 

На тазгодишният Коледен базар ще се представят производители, търговци и занаятчии, членове на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, Федерацията на хлебарите и сладкарите, Международен колеж „Албена" и др. Те ще предлагат най-доброто от своята продукция - греяно вино по автентична рецепта, деликатеси и сирена, скара и пици, сладкарски изкушения, погачи и разнообразни тестени изделия. Предвидени са много изненади за децата и техните родители, както и различни демонстрации от майстори - хлебари. 
С това се поставя началото на организиране на Коледен базар с нов, европейски облик.  Кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че на базара няма да бъдат допуснати куфарни търговци. Те ще се пренасочват към свободни терени на кооперативния пазар и в района на стария битак.