Издириха и разпитаха свидетелите по случая с микробусите в Добрич
Издириха и разпитаха свидетелите по случая с микробусите в Добрич / netinfo

Продължава проверката по случая с микробусите, превозвали гласоподаватели за секциите в училищата "Любен Каравелов" и "Панайот Волов" в Добрич, информира окръжният прокурор Пламен Николов. За случая са подадени жалби и от двете политически сили с кандидати за кмет на балотажа в Добрич - ГЕРБ и Реформаторския блок, с искания за разследване за купуване на гласове и контролиран вот.

От полицията са издирени всички, имащи отношения към случая. Снети са обяснения от две председателки на секционни комисии, от водачите на двата микробуса, както и от гласоподаватели. Всички факти са проверени, каза Николов. Информацията е предадена на районния прокурор Петко Тухчиев, който ще се произнесе дали има основание за образуване на досъдебно производство.

Николов подчерта, че и от двете партии, подали жалбите в Добрич, не са постъпили допълнителни сведения за случая с микробусите и не е оказано допълнително съдействие. Сигналите се позовават на медийни публикации и репортажи.

В Добричка област не е образувано нито едно производство за изборни нарушения във втория тур от местния вот, съобщи още окръжният прокурор. Общо са подадени 7 сигнала - по един в Добрич и Генерал Тошево, 3 в Каварна и 2 в Тервел. Освен за микробусите, нито един друг сигнал не е бил основателен, допълни Николов.