Изборният ден започна спокойно и без инциденти
Изборният ден започна спокойно и без инциденти / DarikNews.bg, архив

Спокойно, без инциденти и напрежение започна изборният ден в Добричка област, съобщи за Дарик председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Дияна Далакманска. Всички секционни избирателни комисии /СИК/ са започнали работа в 6.00 часа. В осем СИК в региона не се е явил по един от членовете на комисиите, в момента хората се прозвъняват, а при необходимост комисиите ще бъдат попълнени с резервни членове. Това не е попречило за нормалното стартиране на изборния ден на тези места, тъй като комисиите са имали кворум, поясни Далакманска.

Раздаването на изборните материали по общини вчера е преминало нормално. В деня за размисъл в РИК няма постъпили жалби. До 3 октомври вкл. сигналите бяха 9, основно за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места.

188 798 са избирателите в Добричка област, които имат право на вот на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Добруджанци гласуват в общо 384 секции. Разкрита е една подвижна секция в Генерал Тошево, която ще обслужва общинския център и населените места в общината. В Добрич са разкрити секции в болницата, Дома за стари хора и следствения арест, съответно с номера 127, 128 и 129. В община Балчик ще има секции в районната болница, в специализираната болница за рехабилитация „Тузлата” и в държавната психиатрична болница в Карвуна. Ще може да се гласува още в домовете за стари хора в с.Добрин, община Крушари и с. Полк.Савово, община Тервел.

Дияна Далакманска заяви, че в изборния ден членовете на районната комисия ще извършват и рутинни проверки, а не само по сигнали за нарушения.

387 полицаи и пожарникари ще се грижат за сигурността в изборните секции.