Изборният ден в Добричко и Силистренско започна нормално
Изборният ден в Добричко и Силистренско започна нормално / Дарик Добрич

Изборният ден в Добричко започна нормално, информират от Областна администрация. Всички 337 секции работят. В Тервел има и две мобилни. 342-ма служители на МВР охраняват изборния процес. В Добрич секциите са 128, казаха от ОИК.

Изборният ден на територията на Силистренска област започна в спокойна обстановка, съобщават от Областната дирекция на МВР. През изминалото денонощие няма регистрирани тежки криминални престъпления и груби нарушения на обществения ред. Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Осигурена е охраната на всички помещения за гласуване, в която са ангажирани около 250 полицаи и пожарникари. Служителите на звената „Български документи за самоличност" в Силистра, Дулово и Тутракан издават и в днешния ден удостоверения на гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

В ОИК - Генерал Тошево е подадена жалба от една от партиите. Тя е за нарушение пред избирателна секция №9 в кв."Пастир". Според жалбоподателите, "Снежана Димитрова Станева, служител в общинска администрация, грубо нарушава Изборния кодекс, като агитира явно пред секцията и по къщите в квартала".