/ Дарик Добрич
Българската академия на науките гостува в Добрич с две събития. От 10.00 часа в читалнята на  библиотеката на Народно читалище „Йордан Йовков“ ще бъде представена дейността на Научноизследователски център "Българска енциклопедия"-БАН. Лектор ще бъде д-р Ралица Гелева – главен редактор на Българска енциклопедия.
 
В читалнята ще бъде открита фотодокументална изложба „Селски жени“ – от архива на Рут Андерсон „Испанското общество" в Америка – колекции и изследователи.
 
Довечера, в 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“ Органов концерт ще изнесе проф. д-р Джудит Елвия Гарсия Мартин, която е преподавател в Университета на Саламанка, Испания. Тя ще изпълни на орган концерт, озаглавен „Небето и земята. Испанска църковна и дворцова музика XVI-XVIII век“.
 
Организатори на събитията са НИЦ "Българска енциклопедия"-БАН, Висше училище по мениджмънт, Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“, Регионален академичен център на Българската академия на науките – гр. Добрич и Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“.
 
Концертът се осъществява със съдействието на Община град Добрич. Входът е свободен.