Ирис Лоутън обожава Каварна и българите
Ирис Лоутън обожава Каварна и българите / netinfo

Бившият вокалист на легендарната група „Юрая Хийп” Джон Лоутън и съпругата му Ирис бяха ВИП-гостите на тържествената сесия по учредяването на Общинския съвет на Каварна и връчване на удостоверенията на новия-стар кмет Цонко Цонев и на новоизбраните общински съветници.

Семейство Лоутън посещават България от 2004-та година. Сега те пристигнаха на 5 ноември. Семейството финализира сделката по покупката на жилище в кокетния новоизграден комплекс „Royal Cov”. Той има чудесен изглед и се намира близо до морето, срещу символа на Каварна – нос Чиракман. Апартаментът на Лоутънови е 80 квадрата, с две стаи и кухня. Ирис Лоутън възнамерява да го обзаведе с български мебели в светли, слънчеви цветове.

Съпругата на легендарния музикант – чаровна, непосредствена и съвсем земна жена, е германка. Родена е в Хамбург, има фармацевтично образование. Помага в бизнесделата на съпруга си. 

В прикачения файл чуйте интервюто с нея на Валя Янева:

Г-жо Лоутън, харесват ли Ви Каварна и България?

Каварна е хубава, много, много хубава! На нас много ни харесва тук, пейзажът е прекрасен, затова си купихме апартамент. Българите са много мили хора, приятни, спокойни – в Англия хората все бързат.

А Цонко…..трудно е да се опише какъв човек е Цонко. Толкова е мил, добър по душа. Той е голяма личност. Прави много за Каварна. Това се знае навсякъде. Трябва само в интернет търсачката „Гугъл” да изпишеш „Каварна” и „Цонко” и толкова много неща излизат. Всеки може да види. Откакто той е кмет, за града беше направено много.

Как ще си обзаведете българското жилище и колко често ще го посещавате?

Първо ще се огледаме за мебели, вероятно ще ги поръчаме във Варна. Ще бъде нещо, което пасва на мястото и на самото жилище. Ще има и нещо в български стил. Още не знам конкретно, ще обсъдим различни идеи. Харесвам светлите цветове, слънчевите, а също и червено-кафява теракота. Ще идваме тук толкова често, колкото е възможно. Зависи от ангажиментите на Джон.