Обединени патриоти
Обединени патриоти / БГНЕС, архив
Йордан Йорданов от ВМРО оглави листата на „Обединени патриоти“ в осми Добрички район. Това бе решено на проведеното областно събрание на формацията. Йорданов е общински съветник от ВМРО, зам.-директор на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и регионален председател на партията. На четвърто място в листата на патриотите застава Атанас Атанасов – общински председател на ВМРО в Балчик.

Окончателната подредба в листата ще стане известна, след като останалите две формации в коалицията – Атака и НФСБ обявят кандидатите си. Това трябва да стане най-късно до 21 февруари, когато е крайният срок за регистрация на кандидат-депутатските листи.

Лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов, НФСБ Валери Симеонов и на Атака Волен Сидеров обявиха вчера водачите на листите на коалицията. По техни думи разпределението е равно и справедливо. „Трите партии са равнопоставени в коалицията, имат равни позиции, включително и гражданската квота”, подчерта Красимир Каракачанов. Определящи фактори са били имената на хората, както и в кои райони са оглавявали листите на предишния парламентарен вот. Валери Симеонов посочи, че местата са разпределени по равно, а не по братски.