Награда за ВУМ
Награда за ВУМ / netinfo
Поредно признание получи екипът на единственото в Източна Европа висше учебно заведение, предлагащо бакалавърски програми по кулинарни изкуства
 
На официалната церемония по случай Европейския ден на туризма, бяха раздадени  наградите за интелигентен туризъм SMARTOURISM.BG за 2018 година. Награда в категорията „Университетска програма“ взе Институтът по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт, което за пореден път доказва иновативните подходи, които висшето училище налага като норма в образованието в областта на туризма и гостоприемството.
 
От името на наградените, високото признание получи шеф Робин Виляреал - ръководител на стратегическите кулинарни образователни проекти на Висшето училище.
 
Образователните програми в сферата на кулинарните изкуства дават възможност на студентите на ВУМ да работят сред едни от най-добрите шеф-готвачи в света, да придобият ценен опит във висококатегорийни ресторанти, както и да работят в такива, отличени със звезди „Мишлен“.
 
По този начин Институтът по кулинарни изкуства генерира висококвалифицирани кадри, адекватни както към съвременните кулинарни тенденции и технологии, така и към иновативните модели в областта на туризма и гостоприемството като цяло. Всичко това е показателно за огромния принос на ВУМ в развитието на интелигентния туризъм в България.