Институциите трябва да имат ясен ангажимент за решаване на проблемите на Добруджа
Институциите трябва да имат ясен ангажимент за решаване на проблемите на Добруджа / Дарик Добрич

Централните институции трябва да имат ясен ангажимент за решаване на проблемите на Добрич и региона - проблемите със занемарената от години инфраструктура, проблемите с водоснабдяването, които са десетилетни, каза на добричлии президентът Георги Първанов по време на словото си на пл."Свобода". Според него трябва да се дадат повече възможности за достоен живот на възрастните хора в Добруджа, а младите трябва да се обучават добре и да останат да се реализират в Добрич и региона. "С усилията на всички, без да се делим по партии и цветове", подчерта президентът.

По думите му златна Добруджа е не само житницата на България, тя може да има добро бъдеще като индустриален център и като един от центровете на българския туриз

Институциите трябва да имат ясен ангажимент за решаване на проблемите на Добруджа
netinfo
ъм

Флаговете на Република България, Европейския съюз и град Добрич бяха издигнати на площад "Свобода" по повод празника на града. Добричлии и гостите на града бяха поздравени от представителен духов оркестър на Военно-морските сили от Варна. Фолклорни състави и формации от Добрич извиха добруджанско хоро, на което се хванаха стотици граждани. 

Чуйте още от словото на държавния глава в прикачения файл: