СУ Димитър Талев отбелязва Международния ден на единството
СУ Димитър Талев отбелязва Международния ден на единството / СУ
Кампания за отбелязване на Международния ден на хората с увреждания започва в Средно училище "Димитър Талев" Добрич. В рамките на една седмица, от днес до 1 декември, специалистите от Екипа за подкрепа и личностно развитие в училището организират срещи с представители на различни институции и организации, работещи с лица със специални потребности.

Целта е да се пробуди гражданската отговорност на ученици и възрастни към нуждите и трудностите на хората с увреждания; да се придобият трайни знания и опит относно видовете увреждания и да се подскаже как можем да бъдем полезни, виждайки не увреждането, а потенциала на човека.

В рамките на кампанията училищната общност ще бъде запозната с високите постижения на параолимпийците, техните истории и постижения. Гости на събитията ще бъдат Кристина Димитрова – брайлов специалист в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Добрич, Мария Методиева –  председател на Фондация „Св. Николай Чудотворец“, Петя Митева - председател на териториалната организация на Съюза на глухите в Добрич и Иван Тодоров – председател на „ Хобисклуб “.

Изработени са информационни брошури, предстои  конкурс за рисунка на тема “Аз съм толерантен към хората със специални потребности!”. Колаж от рисунките ще бъде издаден в Календар за 2018 година.

Ще бъде създаден и публичен албум с рисунките от конкурсa, който ще от СУ "Д. Талев" ще споделят на Фейсбук страницата на Логопедичен кабинет и в страницата на e-twinning проекта.

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва на 3 декември.