/ Дарик Добрич
Временно е преустановена работата на Инфекциозното отделение на МБАЛ Добрич, информират оттам. Причината за затварянето му е заболявания на лекарския състав. Случаите от Спешно отделение, които са за хоспитализация в Инфекциозно се пренасочват към лечебните заведения в съседния град Варна.

МБАЛ - Добрич изпраща 2018 г. без финансови задължения

От болницата съобщават още, че в детско отделение в момента е увеличен броят на заболелите и това е довело до запълване на капацитета. По тази причина в отделението са разкрити още 5 легла временно.

От ръководството уверяват, че болницата работи с нормален ритъм. Към този момент няма обявена грипна епидемия в областта, така че плановите операции се изпълняват в обичайния режим.

Поради проявен интерес от граждани, от МБАЛ Добрич за пореден път поясняват, че изхранването на пациентите се извършва от външна фирма, спечелила обществена поръчка през 2015 година.

Освен тестени закуски, мляко, супи за болните се доставя също диетична храна и порции за малките пациенти от млечна кухня. Въпреки желанието на ръководството храненето да бъде по-пълноценно, финансовите възможности не са достатъчни, за да се случи това, коментират от болничното заведение и добавят, че в лечебници в близките градове до Добрич населени места на болните се предоставя кетъринг, който те заплащат със собствени средства.