Ина Манчева: Една каса в Двореца - това е добра новина!
Ина Манчева: Една каса в Двореца - това е добра новина! / netinfo
"Това е добра новина, особено за хората, които работят тук, защото недоволството на туристите от двете каси рикошираше върху нас. Сега ще работим по-спокойно, ще изпълняваме задълженията и програмата си." Така ръководителката на Ботаническата градина Ина Манчева коментира новината за едната каса на входа на Двореца.
 
Както вече Дарик съобщи, след повече от 10 години спорове, в ботаническата градина в Балчик най-после ще се влиза само с един билет. Това стана възможно, след като министърът на културата Стефан Данаилов и ректорът на Софийския университет Иван Илчев подписаха споразумение, което урежда този въпрос. Билетът ще струва 10 лева.
 
Това лято започва изграждането на закритата оранжерия, чрез която ще стане възможно колекцията от ценни кактуси да бъде достъпна за туристите и през зимните месеци.
 
В момента служителите на Ботаническата градина интензивно засаждат летни цветя и оформят нови кътове и алпинеуми. Колекцията от магнолии е обогатена с нови два вида, засаждат се и нови цъфтящи храсти.
 
Още за градината разказва Ина Манчева пред Таня Топалова. Чуйте прикачения файл.