/ Дарик Добрич
Улица в Добрич да носи името „46-ти пехотен добрички полк“, а площад да бъде именуван на боксьра - легенда Борис Георгиев Моката реши днес Общинският съвет. Името „46-ти пехотен добрички полк“ ще носи улицата, започваща от запад от ул. „Росица“, преминаваща на север от бл. 39, бл. 35, бл. 34, бл. 33, бл. 32 в жк „Русия - 2“ и включваща се в ул. Никола Петков“.
 
Общинската комисия по предложенията за именуване и преименуване на улици, площади и др. посочва, че полкът е формиран на територията на Добричка област, откъдето е набиран и личният му състав. Той воюва в Балканската и Междусъюзническата война, в Първата и Втората световни войни - с безпримерен героизъм и много жертви.
 
Площадното пространство пред Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, обособено между улици „Кл. Охридски“, „Кубрат“, „Копривщица“ и „Велико Търново“ вече ще се казва „Борис Георгиев – Моката“.

През 1952 г. Борис Георгиев е участник в летните олимпийски игри в Хелзинки, като се състезава в категория до 75 кг, вместо в собствената - до 71 кг. Достига до полуфинал, побеждавайки боксьори от Люксембург, Великобритания и Германия, и печели бронзов медал. Това е първото в историята на българския спорт олимпийско отличие. Моката води физическата подготовка на първия български космонавт Георги Иванов. Почетен гражданин е на Добрич.