Именуваха кабинета по музика в ПМГ на Румънеца и Енчев
Именуваха кабинета по музика в ПМГ на Румънеца и Енчев / Дарик Добрич, Таня Топалова

Кабинетът по музика в Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в Добрич вече носи името на Румънеца и Енчев. Известните рап изпълнители са най-успелите в българския шоу бизнес възпитаници на гимназията. Именуването се състоя в присъствието на звездите, които подариха на училището и на преподавателя по музика Николай Нейчев ретрорадио и картина със своите ликове. Пред ученици от от 10-ти клас Румънеца и Енчев изнесоха лекция на тема „Пътят на успеха”, след което подариха на всеки от тийнейджърите свой диск с автограф.

Сред най-важните съвети, които Румънеца и Енчев отправиха към гимназистите бяха „Много внимавайте кой ви съветва, не позволявайте да ви съветват неуспели хора, не спирайте да мечтаете, поставяйте си големи цели и мечти". Самите те споделиха, че все още не се чувстват успели, но се надяват един ден това да се случи и работят усилено по въпроса.

„Успелите хора винаги намират решения на проблемите и никога не се отказват” – подчертаха пред учениците още изпълнителите. За да илюстрират твърдението си те поставиха логическа задача пред гимназистите, чието решение изискваше нестандартен подход.

Да поздравят дуото на срещата в ПМГ дойдоха бившият зам.-кмет Камелия Койчева и настоящият зам.-кмет Елка Димова, която подари на двамата известни добричлии диск, но с реклама на община Добрич.