Илияна Йотова откри инфо-център в Добрич
Илияна Йотова откри инфо-център в Добрич / netinfo
„Най- важната ни задача през следващите години е задачата по усвояване на средствата от Европейските фондове . Места като този офис ще дават необходимата информация как могат да се ползват тези пари, така че те действително да стигнат до българския гражданин” – това заяви евродепутатът Илияна Йотова при откриване на информационен офис в Добрич.

Това е вторият такъв център в страната, който ще обслужва целият Североизточен регион. При откриването Йотова заяви още, че всеки трябва да си даде ясно сметка какво означава формулата „ 7 милиарда за 7 години” – „ какво може да ни даде на нас и как можем да се справим с един такъв проект, за да развием своите общини и населени места”.

Офисът на Евродепутата ще бъде отворен всеки ден. В него екип от сътрудници ще дава консултации за всеки, който има нужда от повече информация . Вниманието и усилията ще бъдат насочени най-вече към представителите на бизнеса, младите и амбициозни хора и тези, които искат да се развиват - подчерта Йотова. Тя обеща поне веднъж месечно да има приемен ден в новия център.