И в НАП - Добрич ще се приемат годишни финансови отчети
И в НАП - Добрич ще се приемат годишни финансови отчети / Дарик Добрич

От началото на 2013 г. освен в Агенцията по вписванията и в 34 офиси на НАП в страната ще могат да се подават годишните финансови отчети, съобщават от приходната агенция. Документи ще се приемат и в офиса на НАП в Добрич на ул.”Независимост”7.

НАП ще осигури в своите структури работни места за служители на Агенцията по вписванията, които ще приемат отчетите. Очаква се от улеснението да се възползват основно юридически лица, които подават годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци на хартия в офисите на приходната агенция.

Срокът, в който в НАП ще се приемат финансовите отчети, е до 30 март 2013 г. След тази дата документите ще се подават по другите установени канали на Агенцията по вписванията – на място в структурите им в страната или по електронен път.

През 2013 г. ще продължи съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт (НСИ) за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите подават едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП.