Плочките в центъра на места са силно натрошени
Плочките в центъра на места са силно натрошени / Дарик Добрич
Великденските празници със сигурност ще бъдат помрачени за мнозина добричлии, които ще поискат да се разходят заедно със семействата и гостите си на пешеходната зона в центъра в почивните дни.
 
На много места плочките са напукани и начупени, както сме свикнали да ги виждаме през последните години. Има обаче няколко участъка, където те са буквално натрошени и гражданите са принудени да ги заобикалят и прескачат.

Бившият кмет и зам.-кмет не смятат, че носят отговорност за състоянието на центъра
 
Неотдавна от общината заявиха, че продължават да изискват от фирмата-изпълнител да си спазва договора и залегналите в него процедури за отстраняване на дефектите. Гаранцията на настилката изтича през 2022 година.

Очаквахме, че когато времето се оправи, фирмата – изпълнител ще започне да подменя счупените плочи. Очевидно това няма да стане преди най-светлия християнски празник.

Потвърдиха финансовата корекция от 100 000 лева за начупените плочки в центъра

Припомняме, че Община Добрич ще заплати глоба от 100 000 лева, наложена от Управляващия орган /УО/ на ОП ”Регионално развитие” по европроекта за плочките в центъра. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан през 2010 година, а почти веднага след поставянето им, плочките започнаха да се чупят и ежегодно да се ремонтират и подменят.

Кметът на Добрич: Некачествен ремонт, а не тежка техника е причината за изпочупените плочки в центъра
 

плочки център Добрич
Дарик Добрич

плочки център Добрич
Дарик Добрич

плочки център Добрич
Дарик Добрич

плочки център Добрич
Дарик Добрич