Второ РУ на МВР Добрич
Второ РУ на МВР Добрич / Дарик Добрич
Служители на Второ районно управление на МВР Добрич и на Сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР заловиха 43-годишен мъж с инициали П.П., участвал в три телефонни измами като куриер. Материалите са докладвани в Прокуратурата. По всички случаи са образувани досъдебни производства. Работата продължава, информират от полицията.

В единият случай, на 4 септември е измамена 76-годишна жена от село Бранище, от която по схемата "мним полицай иска съдействие за залавяне на измамници" са измъкнати 6 950 лева. Тя ги оставила по указания на пейка в селото.
На 5 септември е извършена другата телефонна измама - в село Царевец. Пострадала 79-годишна баба, подведена със същата схема. Жената оставила до контейнер за смет сумата от 1 000 лева.
Последният случай с участието на "мулето" е от 7 септември, когато подала сигнал 74-годишна жена от град Добрич. На 6 септември тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Мнимият полицай поискал съдействието на възрастната жена с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Малко по-късно в района на ул. „Д. Петков” в град Добрич, жената предала сумата от 678 лева и златни накити.

Още един съпричастен в измами като куриер залови добричката полиция. След проведени следствени и оперативни действия е задържан криминално проявения Н.Н. на 72 години от град Варна, участвал в телефонна измама, като куриер на 11 септември в село Дропла. Там 78-годишна жена е била въведена в заблуждение по схемата мним полицейски служител, като оставила в короната на дърво пред жилището си сумата от 850 лева.