Хванаха 682-ма с превишена скорост при акция Ваканция
Хванаха 682-ма с превишена скорост при акция Ваканция / Sofia Photo Agency

633 нарушения са констатирани по време на тазгодишната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя", която се проведе от 1 до 15 юни в Добричка област, информират от полицията. Служителите на реда са наблюдавали предимно местата с повишена опасност за пътни произшествия с деца и юноши. Съставени са 182 акта и са наложени 829 глоби.

Най-често са санкционирани водачите заради превишена скорост - 682 наказания; неизползване на обезопасителни колани - 234; шофиране без книжка - 65; преминаване на червено - 16; неспазване предимство на пешеходци - 13.

Акцентите на провелата се акция бяха проблемите с неправоспособните юноши, спазване на ограниченията на скоростта в населените места, предимството на използването на предпазни каски и обезопасителни колани от пътниците на задните седалки и обезопасителните системи за превозване на деца.

От Областната дирекция на МВР информират, че през периода на цялата ваканция, ще се извършва засилен контрол на места с повишена опасност в цялата област Добрич.