Хуманитарна гимназия посреща гости от Турция, Румъния и Полша
Хуманитарна гимназия посреща гости от Турция, Румъния и Полша / Дарик Добрич

Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич посреща 13 учители и 20 ученици от Турция, Румъния, Полша и България по проект „Обучение чрез анимация" на Програмата на Европейския съюз „Еразъм+". В училището днес е подготвено представяне на обичая „Коледуване", интерактивен урок по география и тържество на Баба Марта, като учениците ще се включат в творчески занимания - „Как се прави мартеница" и „Как си представям пролетта". Следобед гостите ще разгледат Етнографски комплекс „Старият Добрич" и експозицията на Регионален исторически музей, а от 15.00 ч. ще се срещнат с ресорния зам.-кмет Емилия Баева.

В следващите дни са планирани практически занимания за приложението на анимацията в учебния процес; посещение и лекция в Художествена галерия; разходки в Балчик, Варна, на нос Калиакра.

Хуманитарната гимназия в Добрич е единственото училище в България, което работи по четири европейски проекта: „Обучение чрез анимация", „Спортът не е само футбол", „Популярни европейски игри в училище" и „Математически лабиринт". По тях до момента 14 учители и 13 ученици са направили работни визити в Полша, Турция, Македония, Румъния и Италия.