Христо Илиев с премиера на втора книга
Христо Илиев с премиера на втора книга / Дарик Добрич
Христо Илиев с премиера на втора книга
54714
Христо Илиев с премиера на втора книга
  • Христо Илиев с премиера на втора книга

Книгата "Фрагменти от цялото" на Христо Илиев ще бъде представена от 18.00 часа в зала 10 на Художествената галерия в Добрич. Това е втората книга на автора, посветена на йога, след "Затворът", издадена през 2006 г.

Христо Илиев е сред основоположниците на йога – школата в Добрич. Роден е през 1951 г. в с. Тянево. Член е на Дружеството на художниците – Добрич. Работи в областта на керамиката, малката и монументалната пластика.

«Фрагменти от цялото» излиза с клеймото на издателска къща "Леге Артис" и със спомоществователството на много от йога – центровете в цялата страна. Книгата вече бе представена във Варна, София, Плевен, Горна Оряховица, Русе, Луковит и Каварна. Предстои премиерата й в Бургас и Стара Загора.

"Книгата е моят начин да благодаря на тези, които по един или друг начин са ми помогнали да стана това, което съм. Написах я, защото съм убеден, че най-добрият начин да засвидетелстваш към хората, които са вървели по Пътя преди теб, обичта и благодарността си е като ги предадеш на тези, които идват след теб…" - споделя авторът.

Още за книгата и мъдростта на йога – чуйте от Христо Илиев в звуковия файл. С автора разговаря Таня Топалова: