Хор Добруджански звуци кани на Празничен концерт
Хор Добруджански звуци кани на Празничен концерт / Дарик Добрич

С голям Празничен концерт от 18.00 часа в органова зала, смесен хор „Добруджански звуци" слага точката на концертните си изяви за тази година. Акцентът в програмата са произведения на велики световни и български композитори, на които тази година честваме юбилейни годишнини, информира диригентът на хора Елвира Пастърмаджиева. Ще бъдат изпълнени творби на Бах, Хендел, Скарлати, Шопен, Шуман, Бетховен, Емануил Манолов, Добри Христов и Тодор Попов.

Клавирният съпровод е на Радостина Гроздева - Кръстева. Като солисти ще се представят Галина Великова, Галя Ованесян, Драгомир Капитанов, Валентин Славов и Паско Ташев. Заедно с хор „Добруджански звуци" на сцената ще се представи и Мария Славова - пиано и орган.

През 2011 година хор „Добруджански звуци" ще отбележи 110 години от създаването си, съобщи още диригентът Елвира Пастърмаджиева. По този повод хорът ще изнесе юбилеен концерт на 3 май в Добрич, на който ще бъдат поканени всички бивши и настоящи хористи. Сред предстоящите концертни изяви на хора са участие във фестивал в Истанбул и концерт в българската църква „Св.Стефан" през април, както и голямо турне във Франция и Испания през септември.