ХобиСклуб изпраща 2010 г. с 26 нови членове
ХобиСклуб изпраща 2010 г. с 26 нови членове / ХобиСклуб

26 нови членове са постъпили в "ХобиСклуб" през 2010-а, сочи годишният отчет на организацията. С тях сдружението набъбва до 176 човека, от които 2/3 са със зрителни и други увреждания. За празниците - Коледа и Нова година, клубът е разпратил 210 хартиени поздравителни картички и още 230 - по електронната поща.

Отчетът бе представен на годишно събрание от Управителния съвет - Иван Тодоров, Светла Стоева и Христина Стойкова, съобщават от клуба. Техническият доклад за дейностите по месеци е подготвен от Данчи Тодорова. НПО "ХобиСклуб" се издържа по европейски метод, като разработва и реализира проекти в социалната сфера с и в полза на хората с увреждания.

Сред по-важните събития за членовете на ХобиСклуб за изтеклата година е изпълнението на проектите - "По стъпките на преселниците през 1940г.", по който 110 души пътуваха до Негру вода в Румъния и участваха в тържествата на града, както и съвместният с Международен колеж - "Иновативни подходи за превенция на социалното изключване на хората с увреждания от общините Добрич и Добричка". За 10-годишната на сдружението бе подредена изложба под наслов "Начин на живот", отбелязват от ХобиС, за които успех е и вписването на председателя им Иван Тодоров в Почетната книга на Добрич.