Хлебар заплашва с гладна стачка заради неизплатени дивиденти
Хлебар заплашва с гладна стачка заради неизплатени дивиденти / netinfo

Бившият работник на фирма “Добруджански хляб”-Васил Полименов заплаши с гладна стачка.

Той настоява фирмата да  изплати дивиденти за последните 10 години на работниците  участвали в  РМД-то, което приватизира хлебозавода през 1994 година.

Полименов, който е бил началник на производствения цех твърди, че за изминалите години трябва да получи  около 2 хиляди лева. Твърди, че ако до 10 дни не получи парите ще започне гладната стачка.

 

Той обвинява собственика на “Добруджански хляб”-депутата от НДСВ Енчо Малев, че вместо да изплаща дивиденти на акционерите е харчил за луксозни коли, апартаменти и почивки в чужбина.

По думите на  Полименов щом депутатът има възможност да издържа  хандбален клуб “Добруджа”, заявявал е желание да купи футболния клуб, той е имал средства да изплаща и дивиденти.

 

Васил Полименов е работил 38 години в хлебозавода. В продължение на 12 години той е приготвял голямата добруджанска баница, която завода дарява за Коледа на децата в Добрич.

 

За Дарик радио изпълнителният директор на “Добруджански хляб”- съпругата на Енчо Малев- Дора Малева заяви, че ще съди за клевета Васил Полименов.

Печалбата на дружеството се реинвестира в производството с   решения на провежданите общи събрания. Обвиненията на Полименов имат политиеска основа, смята още Малева.