Хитовете на АББА ще огласят Летния театър на Добрич
Хитовете на АББА ще огласят Летния театър на Добрич / useopera.com

Добрич е сред градовете, включени в лятното турне на Русенска филхармония с „Класиката среща АББА”. Хитовете на шведската група ще огласят Летния театър в Добрич тази вечер от 20.00 часа. При лошо време концертът ще се състои в зала "Добрич".

В българо-германската продукция „Класиката среща АББА” /„ABBA TRIBUTE“/ най-известните песни на популярната шведска група АББА, завладели сърцата на различни поколения, ще прозвучат в изпълнение на германските певици Илона Герулат и Даниела Щингел, рок банда и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Двете солистки на концерта-спектакъл Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид), от 2001 г. участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали в стиловете поп, рок и електропоп, соул. Обединява ги любовта към великата шведска група АББА. Така през 2013г. се стига до премиерата на музикалния спектакъл "AББA в симфония с голям симфоничен оркестър" в германския град Ландау. Следват концерти в Карлсруе, Дуисбург и други градове.

"AББA в симфония" предлага с помощта на богатите изразни средства на симфоничния оркестър емоционално преживяване на най-известните хитове на групата със запазено място в сърцата на три поколения. Уникалният звук, мелодиите и текстовете на "Фернандо", "Mamma Mia", "Ватерло", наред с приятното изживяване са привлекателна задача за всеки симфоничен оркестър.

Приликата на Илона и Даниела с великите идоли както визуално, така и акустично, е невероятна. В концерта-спектакъл „ABBA TRIBUTE“ или „Класиката среща АББА”. Освен незабравимите хитове, Русенската филхармония ще изпълни и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от  великата шведска група, чийто автор е Пламен Проданов.