Харуки Мураками с нов роман на български
Харуки Мураками с нов роман на български / Дарик Добрич

Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване" е забележителната история на млад мъж, преследван от голяма загуба. Един ден приятелите на Цукуру, в чиито имена, за разлика от неговото, присъстват цветове, му заявяват, че никога повече не желаят да го виждат. Цукуру не просто изпада в недоумение - от този ден нататък той започва да се носи като обрулен лист през живота, неспособен на близки приятелства и взаимоотношения. Докато не среща Сара, която го насърчава да потърси ключ към миналото си.

Харуки Мураками е съвършеният посланик на Япония - книгите му са литературни събития за Америка и Европа, продават се в милионни тиражи, а всеки следващ негов роман затвърждава статута му на култов писател. Освен че е автор на монументални творби, Харуки Мураками е титуляр на няколко световни литературни награди, изтъкнат преводач и маниак на тема джаз. Последното навярно обяснява характерната, полифонична структура на много негови произведения.

„Гардиън" определя Мураками като един от най-авторитетните представители на постмодернизма. На 13 октомври българските читатели ще имат достъп и до новите издания на две емблематични заглавия: „Спутник, моя любов" и „Норвежка гора".